EPPU NORMAALI Kemin Satama Open Airiin

Kemiläiset ovat odottaneet pitkään ja hartaasti Eppu Normaalia vieraakseen. Yli kahdenkymmenen vuoden piina päättyy 1. elokuuta, kun yhtye nousee Satama Open Airin päälavalle.

Meri-Lapissa Eput nähtiin  viimeksi Klubiotteella-kiertueella helmikuussa 2009, jolloin yhtye esiintyi  Tornion Umpitunnelissa.

Eppu Normaali on Suomi-rockin kultakimpale ja kaikkien aikojen menestynein suomalainen bändi. Sen ensimmäinen albumi Aknepop ilmestyi vuonna 1978 ja siltä löytyy yhtyeen ensimmäinen hitti Poliisi pamputtaa taas. Räväkästä punkista on sen jälkeen kuljettu pitkä matka melankoliseen rockiin. Pantsen sävelet, Martin rupiset riimit ja pehmeä kitarasoundi ovat vedonneet jäyhään härmäläissieluun. Eput ovat tavoittaneet kansan syvät rivit.

Yhtyeen levyjä on myyty huikeat puolitoistamiljoonaa kappaletta. Yksittäisistä levyistä menestynein on kokoelma Repullinen hittejä, jonka myyntimäärä on yli 250 000. Se on Suomen toiseksi ostetuin levy.

Alussa Eppujen tahti oli tiukka. Kymmenen vuotta, kymmenen albumia ja tuhat keikkaa, kunnes nuoruuden energia alkoi haihtua. Kone alkoi yskiä ja ylirasitus loi eripuraa ja söi luovuutta. Väsymys alkoi kuulua vuoden 1993 albumilla Studio etana. Sen teko oli täyttä tuskaa ja syntyi pitkällisen puurtamisen jälkeen. Eräässä levyn lauluista Martti sanaili:” On päässäni hiljaista, tahtoisin kiljaista.”

Studio etanan jälkeen seuraavaa Eppu-levyä saatiin odottaa yksitoista vuotta. Martille yhtyeen aktiivikauden päättyminen oli raskainta ja hän täytti tyhjän aukon alkoholilla ja selvisi kuiville vasta 2000-luvun alussa. Silloin usko ja luottamus Eppujen vahvempaan paluuseen heräsi. Sadan vuoden päästäkin -albumi ilmestyi vuonna 2004 ja kolmea vuotta myöhemmin  Syvään päähän, joka myi päivässä kultaa ja kahdessa viikossa platinaa. Sen jälkeen on julkaistu myös vuonna 2011 Mutala-tupla, jolla Eput esittävät ikivihreitään unplugged-pohjalta.

LIPUThttp://satamaopenair.fi/liput.html