EEVA SIMOLA ja kaikkien aikojen kovimmat VAIN ELÄMÄÄ-tähdet livenä

Vain elämää-poppoo Satulinnassa (kuva: WarnerMusicLive)

VAIN ELÄMÄÄ LIVE Hartwall Arenalla 30.12.2017: Juha Tapio, Sanni, Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Cheek, Toni Wirtanen & Jari Sillanpää

Suosittu Vain elämää-formaatti kerää suuret joukot myös näihin konserttiversioihin. Näin kävi nytkin. Onnistuin saamaan  lipun vasta tähän ylimääräiseen, joka myös myytiin loppuun.

Räntäsateessa porukkaa kerääntyi hallille, jossa itse olen käynyt muistaakseni 15 vuotta sitten jääkiekko-ottelussa, mutta ihmismassaa seuraten löysin perille.

Odotukset olivat tietysti korkealla, kun koossa oli nimekäs kaarti eturivin taiteilijoita, joista ainoastaan Cheekiä olen nähnyt aikaisemmin livenä, vaikka jo yli 50 vuotta olen musiikkitapahtumia seurannut.

Esitys alkoi hieman myöhässä, jota yleisö hieman protestoi! Lisäksi Jari Sillanpää oli sairastunut eikä päässyt paikalle.

Ohjelma alkoi esiintyjien tullessa lavalle yleisön seasta, Kaija Koo kannettiin rokokoo-tuolissa Hunksien avulla  ja pian ilmoille kajahti Sillanpään hitti Rakkaudella merkitty mies Toni Virtasen esittämänä.  Näin huonokuuloisena ihmettelin, että kuinka kovaa tämä musiikki oikein tulee. Ei tarvinnut kuulolaitetta siellä!

Illan mittaan kuultiin  ohjelman suosituimmat laulut.  Kovimmasta esityksestä vastasi Juha Tapio, jonka Sinuhe sai koko areenan katsojat seisomaan ja taputtamaan musiikin tahdissa. Itsekin tämän ikäisenä menin mukaan, eikä se ollut edes vaikeaa niin tarttuvaa se oli. Mukana oli myös Elastinen ja Brädi, myös Cheek osallistui esitykseen. Neljä profeettaa yhdessä!

Minulle suurin yllätys koko Vain elämää-sarjassa on ollut Sanni , jonka taidot eivät tunnu loppuvan.  Erikoinen ääni hänellä on, mutta musikaalisuus ja tekstittäminen ihan huippuluokkaa. Juha Tapion  Kelpaat kelle vaan sai  lisäpotkua Apocalypticalta ja siinä Sannin viuluosuus oli hieno. Aikamoisen kitarasoolokin häneltä kuultiin Cheekin kappaleessa Timantit ovat ikuisia. Taitava nuori nainen.

Sillanpään poissaolo latisti hieman minun odotuksia, toiveena oli kuulla Gabrielles  sång,  jossa Jari näytti varsinaisessa ohjelmassa, kuinka  ääntä hänen palkeista lähtee.

Jenni Vartiaisen esitys Cheekin kappaleesta Keinu oli minulle se koskettavin, Jenni osoitti taitonsa myös muissa esityksisssään,  Mato ja Sinun vuorosi loistaa.

Cheek-fanina odotin tietysti hänen esityksiään joista katsomon sai bailaamaan Jenni Vartiaisen Malja. Vakavampaa olivat sitten odotetut Surulapsi ja Jumala. Kipeästä selästä kärsinyt Jare jaksoi vielä lopuksi esittää Ihana ilta-kappaleen Juha Tapion ja muiden solistien kanssa, yleisö lauloi mukana eikä olisi halunnut sen loppuvan.

Ihana ilta olikin. Kiitos koko Vain elämää-porukalle. Tällaista kattausta ei enää koskaan saada, sillä suurempia tähtiä ei Suomessa ole.

EEVA SIMOLA 

Rovaniemeläislähtöinen kirjoittaja oli 1960-luvulla Iskelmä-lehden Lapin kirjeenvaihtaja. Hänen kommentteja voi lukea myös esimerkiksi uudesta Beatles-kirjasta ja hänen elämästään  TÄÄLTÄ .