DANNYn jäähyväiskiertue myös Rovaniemelle ja Keminmaahan

Viihdemaratonin loppusuora -kiertue huipentaa Dannyn 50 vuotta kestäneen uran. Siihen sisältyy yhteensä 35 paikkakuntaa ympäri Suomea 2. lokakuuta – 29. joulukuuta välisenä aikana.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Dannyn  Viihdemaratonin loppusuora -kiertueeseen kuului 26 konserttia ajalla 2.10.- 2.11. Yli puolet eli 16 konserttia on myyty jo loppuun, joten kovan kiinnostuksen vuoksi, joulukuussa kiertue jatkuu 9 lisäkonsertilla  ja nyt myös pohjoinen on  agendalla. Danny esiintyy Rovaniemen Lappi Areenalla lauantaina 14.12. ja Keminmaan Vallenius salissa sunnuntaina 15.12. 

Kiertue huipentuu Helsingin Kulttuuritalolle,  sunnuntaina 29. joulukuuta. Kyseessä on Dannyn paluu juurilleen, sillä nimenomaan Kulttuuritalon tiloissa legendaarisella Scandia-studiolla levytettiin Dannyn ensimmäinen single East Virginia helmikuussa 1964. Levy nousi heti listaykköseksi ja suomalaisen viihteen supertähti oli syntynyt!

Danny aloitti esiintyvän taiteilijan uran vuonna 1963, tasan 50 vuotta sitten. Tämän vuosijuhlan kunniaksi järjestettävä Viihdemaratonin loppusuora tulee olemaan nautinnollinen konserttielämys, musiikillinen matka, joka sisältää Dannyn suosituimpia kappaleita kuluneiden vuosikymmenien ajalta.

Vuonna 1964 ilmestyneen ensimmäisen levyn jälkeen Dannyllä on ollut huikeat 95 kappaletta Suomen sadan myydyimmän singlen listalla. Niistä 12 oli listaykkösiä ja 34 Top 10:ssä. Kiertueen kunniaksi yleisö saa Dannyn nettisivuilla äänestää ennakkoon mitä kappaleita he haluavat kiertueella kuulla. Äänestettävänä on esimerkiksi sellaisia suursuosion saavuttaneita kappaleita kuin Kesäkatu, Seitsemän kertaa seitsemän, Vähän ennen kyyneleitä, Tuuliviiri ja Tämä taivas, tämä maa.

Danny13b

Tekemällä vielä yhden suuren juhlakiertueen viime vuonna pyöreät 70 vuotta täyttänyt Danny haluaa esittää kiitokset vuosikymmenet häntä upeasti kannustaneelle yleisölle:

–  Kiertue ei vielä tarkoita lopullisia jäähyväisiä, mutta on tullut aika hidastaa tahtia ja siirtyä sivummalle aktiiviselta viihdyttäjän uralta, Danny toteaa.

Kiertueella Dannyllä on mukana Finnhits 2012 -kiertueeltakin tuttu yhtye Popkorn, jonka nokkamiehenä toimii Jussi Mäkelä. Lisäksi lavalle nousevat tietenkin myös ihastuttavat ja taitavat D’Voices-laulajattaret Katja Lukin ja Varpu Virta.

Tähänastisista Dannyn kolmen tunnin maratoonikonserteista on kuulunut vain positiivisia kommentteja. Tässä Turun Sanomien pitkänlinjan kriitikon Kari Salmisen Viihdyttäjä viimeisen päälle-arvio: http://www.ts.fi/kulttuuri/musiikki/546837/Viihdyttaja+viimeisen+paalle

ENNAKKOLIPUT: 

La 14.12. ROVANIEMI, Lappi Areena *Liput Menolipusta 

Su 15.12. KEMINMAA, Vallenius sali *Liput Menolipusta

Puhelintiedustelut ja varaukset Lippupalvelun palvelunumerosta 0600 10 800 (1,96€/min + pvm