DANNY ”avaa” Sodankylän elokuvajuhlat huomenna!

Huomenna keskiviikkona 11.6. alkavien Sodankylän elokuvajuhlien ensimmäisenä elokuvana nähdään brittiohjaaja Richard Ayoaden The Double.

Se perustuu Fjodor Dostojevskin novelliin Kaksoisolento ja siinä pääosaa näyttelee Jesse Eisenberg, joka muistetaan parhaiten Facebookin perustajasta kertovasta leffasta The Social Network.

Pääosin The Doublen musiikin on säveltänyt Andrew Hewitt, mutta ohjaaja Richard Ayoade halusi  elokuvaansa makupaloja, joita hän etsi YouTubesta. Hän  löysi Dannyn ja East Virginian  ja näin Iso D sai yllättävän puhelinsoiton ja kutsun elokuvan kuvauksiin.

Ilmeisesti Richard Ayoade pitää Suomea yhtä eksoottisena maana kuin Japania tai Etelä-Koreaa, sillä elokuvaansa hän valitsi myös laulut Kyu Sakamoton Sukiyakin, Kim Jung Miin The Sunin, Jacky Yoshikawa & His Blue Cometsin Blue Chateaun ja Splendour in the Grassin, jotka löytyvät myös The Double-elokuvan soundtrackiltä.

Tämänpäiväinen Hesari listaa Dannyn lauluroolin A-luokkaan suomalaisten viime aikojen näyttävimpien Hollywood-roolien listalla. Ainakin The Double näyttää elokuvana saaneen pelkkää kiitosta ja kaurismäkeläisissä piirteissään, se kiinnostaa varmasti myös suomalaisia.