Coco Jamboo-tähti Ysäri-bileisiin Tornioon

LAYZEE

Saksalainen Mr President on eurodanceyhtye, joka muistetaan parhaiten miljoonahitistään Coco Jamboo, joka soi kaikkialla vuosina 1996-1997.

Yhtyeen keulahahmo Layzee, oikealta nimeltään Delroy Rennalls, on edelleenkin yhtyeessä mukana, vaikka tytöt hänen ympärillään ovatkin vuosien mittaan vaihtuneet  tiuhaan.

Mr President  esiintyy Tornion kaupunginhotellin 90`s Dance Weekend-bileissä  perjantaina 12.4. ja  ruotsalainen Basic Elementjoka muistetaan parin vuoden takaisilta Twin City Festivaaleilta, lauantaina 13.4.

Birminghamista, Englannista lähtöisin oleva Layzee muutti Saksaan 1980-luvun lopussa. Hän toimi tiskijukkana diskoissa ja klubeissa, kunnes voitti Bremenissä Pohjois-Saksan DJ-mestaruuden ja kiinnitti Mr Presidentin managementin huomion . Yhtye oli ollut olemassa jo kolmisen vuotta ja herättänyt jo pientä kuplintaa biisillään MM, joka oli omistettu Marilyn Monroelle, mutta mielenkiinto heräsi vasta, kun jenkkiräppäri George Jones vaihdettiin Delroy Rennallsiin.

Yhtye sai levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa  ja  laulu Up`n`away nousi listoille ympäri Euroopan, mutta  seuraava sinkku Coco Jamboo rajäytti koko potin.  Se kahmi kultaa ja platinaa ja pelkästään Saksassa levyä myytiin yli puoli miljoonaa kappaletta ja jopa jenkeissä se nousi Billboardin Hot 100-listalle, parhaan sijoituksen ollessa 21.

Mr Presidentin reggaevaikutteinen tanssibeat valloitti 1990-luvun lopun  ja yhtye kiersi maailmaa ahkerasti. Edelleen 2000-luvullakin levyjä tehtiin, mutta ne nousivat korkeintaan enää Saksan listoille. Näillä kulmin parhaiten on soinut  ehkä Inner Circle-cover Sweat(A La La La La Long).

Kaikesta huolimatta Mr Presidentillä kysyntää riittää, sillä diskomusiikin ystäviä Suomestakin löytyy. Hyvänä esimerkkinä vaikka dancemusiikin voimaan vuodesta toiseen luottavat  Kalajoen juhannusfestarit.

Ruotsalaisen Basic Elementin 2010-lukua