Brittijazzin ykkösnainen CLAIRE MARTIN Kaamosjazziin

clairemartin

”Lahjakkain jazzlaulaja kahteenkymmeneen vuoteen.” (The Sunday Times.) ”Claire Martin kuuluu tämän planeetan neljän viiden hienoimman jazzlaulajattaren joukkoon.” (Jazz Times USA) “ Tällä hetkellä yksi lahjakkaimmista jazzlaulajista maailmassa.” (Jazz Journal)

Claire Martin on moninkertaisesti palkittu laulajatar. Kuningattaren syntymäpäivänä 2011 hänet palkittiin työstään jazzin hyväksi OBE-kunnianimellä ja viidesti hänet on valittu BBC Jazz Awardseissa brittien parhaaksi jazzvokalistiksi.

Clairesta tuli ammattilainen 25 vuotta sitten. Ensimmäisen unelmansa hän toteutti kolmessa vuodessa, kun pääsi laulamaan Ronnie Scottin jazzklubille Lontooseen. Sen jälkeen hän on kokenut paljon menestystä, kiertänyt maailmaa ja päässyt tekemään yhteistyötä monen ihailemansa artistin kanssa, joista mainittakoon vain Martin Taylor, Stephane Grappelli, Mark Nightingale, Sir Richard Rodney Bennett, Jim Mullen ja Nigel Hitchcock.

Viime heinäkuussa Claire vastaanotti British Jazz Awards-palkinnon, nyt vaihteeksi, Parhaasta Albumista, joksi valittiin Too Much in Love to Care, jonka hän teki yhdessä legendaarisen jazzpianisti Kenny Baronin kanssa.

Albumi oli Martinin viidestoista Linn Recordsille, mutta ehdottomasti suosituin hänen levyistään on Perfect Alibi vuodelta 2000. Sillä hän esittelee laajalla skaalalla laulajantaitojaan. Albumin tuotti Black Crowes-yhtyeen kitaristi Paul Stacey ja levyllä yhdistellään poppia ja jazzia tavalla, josta crossoverhitin teki myöhemmin Norah Jones.

Levyllä kuullaan muun muassa Jimi Hendrixin Up from the skies, the Stylisticsin People make the world go round, Donny Hathawayn More than you’ll ever know ja Laura Nyron He’s a runner. John Martynin Man in the Station-laulussa Claire hoitaa lauluosuudet itse kappaleen tekijän kanssa.

Claire Martinin esiintyy trionsa kanssa Kaamosjazzeissa perjantaina 22.11. klo 19.00 ravintola Petronellassa,  Saariselällä  ja 23.11. klo 20.00. Santa’s Resortissa, Kakslauttasessa. 

Lisätietoja: www.kaamosjazz.fi