Boogiemiehiltä meriveden suolaamia Mustaparta-tarinoita

MustapartaPane1Tornion Hallituskadulle Mustaparran Päämajaan alkavat meriltuulet puhaltaa täydellä voimalla marraskuussa,  kun torniolaisten ja haaparantalaisten historiallisen olohuoneen, täyttävät erilaiset merimieslaulut.

Perämeren piraatin Iisakki Mustaparran tarinoiden vietäväksi ovat heittäytyneet myös Greedy Pigin kitaristilaulajat Jari ”Päne” Pänttäjä ja Tapani ”Tapsa” Ollonen.

– Mustaparta on kummitellu mielessä vähän niinko Harrikan osto. Tuli aika tarttua asiaan, muuttaa ajatukset tekemiseksi. Mustapartaa ja meitä yhdistää elämän ja kokemisen jano. Sama uteliaisuus, Päne kertoo Mustaparta Aviisissa.

Aiemmin Päne on esiintynyt Tapsan kanssa ilman piuhoja Rye Rye Men-duona ja biisien teko yhdessä on tuttua rock`n`boogie-bändi Greedy Pigistä. Tällä hetkellä Päne soittaa sähköisesti myös Drillzissä ja vuodesta 2000 lähtien Tapsa on vetänyt Free Ridea, jota viimeksi on voinut kuulla Amerikan radioaalloilta.

Jos Rye Rye Men esitti akustisesti Missisipin deltan helmiä, niin Mustaparran Päämajassa  kuullaan karhean kauniita ja villin ronskeja suomenkielisiä tarinoita Antwerpenin satamasta aina kotiin Tornion Väylän suulle asti.

Tapsa lupaa kulkurilauluja niin mereltä kuin maaltakin, jopa Tornion Keskikadusta.

– Myös asetelmista, oikea-väärä, rikas-köyhä ja reilu-epäreilu. Elävästä oikeudentunnosta.

Päne ja Tapsa esiintyvät nimellä Mustaparta & Tyly Maine Mustaparran Päämajassa  28. & 29.11. ja 5. & 6.12.