Roots-sensaatio DOUG SEEGERS Kiirunaan
seegers

Jill, Doug ja Magnus

Doug Seegers on hyvä esimerkki siitä, ettei ihmeiden aika ole ohi.

Hänen laulunsa Going down to the river tuli ruotsalaisten tietoon counrylaulaja Jill Johnsonin tv-ohjelman Jills Veranda kautta ja näin kodittomasta nashvilleläisestä katusoittajasta tuli yhdessä yössä   koko Ruotsin suosikki. Dougin kappale nousi ykköseksi niin Itunesissa kuin digilistallakin.

Hotdogmyyjältä  saamansa vihjeen perusteella Jill suunnisti tv-ohjelmansa vieraan Weeping Willowsin Magnus Carlssonin kanssa kuuntelemaan tuntematonta katusoittajaa ja molemmat olivat aivan ällikällä lyötyjä.

Dougin ainutlaatuisen sielukas ääni vangitsi ja muutamaa päivää myöhemmin hän oli jo levyttämässä biisiään samassa studiossa, jossa itse Johnny Cash oli purkittanut laulujaan.

Kun sydän sykkii yhteiselle asialle eli hyvälle musiikille, maailmasta löytyy vielä spontaania toimintaa. Hienoa!

Kun Jills Veranda-ohjelma oli esitetty Ruotsin teeveessä, kaikki kysyivät, kuka hitto on Doug Seegers. Sen verran miehen menneisyydestä tiedetään, että hän on soittanut 1980-luvulla arvostetun americanatähden Buddy Millerin bändissä, mutta sen jälkeen elämä on luisunut alamäkeä. Vuoden verran hän on ollut kuivilla, saanut katon päänsä päälle ja pystynyt maksamaan pikkuyksiön vuokran katusoitolla.

Mutta Jill Johnson oli jo askeleen edellä. Mies oli kutsuttava esiintymään Ruotsiin. Hänen musiikkiyhtiönsä otti yhteyttä ainoaan ja oikeaan firmaan Rootsyyn, jonka katraaseen kuuluvat muun muassa kiirunalainen Willy Clay Band ja sen jäsenten sivuprojektit.

– Olin otettu yhteydenotosta ja vastasin heti tietysti kyllä. Doug on fantastinen laulaja, hiomaton timantti, jonka laulu Going down to the river on samaa luokkaa kuin Townes Van Zandtin ja Gram Parsonsin parhaat jutut, Rootsyn Björn Pettersson sanoo.

Ennen Ruotsin keikkoja  Seegers äänittää Nashvillessä ensimmäisen albuminsa Will Kimbroughin johdolla, joka tuotti aikanaan Rootsylle myös Willy Clay Bandin debyyttialbumin.

Kiirunalaisbändi  ”isännöi” Doug Seegersiä Kiirunafestivaaleilla(26.-29.6) ja nousee itsekin  pitkän tauon jälkeen esiintymislavalle, joten Status Quon lisäksi, ollaan monella tapaa perusasioiden äärellä.