Blueskitaristi TUOMAS LAAJOELLE pikakomennus jenkkistara Gene Taylorin keikalle ja oma bändi

TuomasLaajoki

Blueslogo2Kemiläinen blueskitaristi Tuomas Laajoki on viime päivät kuunnellut ahkeraan pianisti Gene Taylorin (x-Canned Heat, x-Fabulous Thunderbirds) uusinta suomalaisten kanssa purkittamaa Roadhouse Memories-kiekkoa. 

Laajoki on saanut haasteen, johon vastaamisen myöntävästi hän katsoo kunnia-asiaksi.

–  Tuuraan viikonloppuna Jussi Raulamoa alias Jo`Buddya Taylorin Seinäjoen keikalla. Kutsu tuli yhtyeen basistilta Robban Hagnäsilta.

– Ilman muuta mennään, kun kutsu käy. Kyse on sentään tämän hetken yhdestä maailman parhaista boogiewoogiemiehistä . Aikaisemmin olen soittanut Genen kanssa puolikkaan keikan vuonna 2008 Scandinavian Bluespartyssa.

PAKKASUKKO MYÖS 2014

Kemiin bluesin juurruttanut Laajoki tunnetaan kotikaupungissaan paitsi kitaristina, myös aktiivisena tapahtumien järjestäjänä. Viime kuukaudet hän on kuitenkin pitänyt  matalampaa profiilia, etsinyt uutta inspiraatiota ja antanut lapsilleen enemmän aikaa.

Kesällä hän järjesti, työjuttuihin kuuluvan Rondellin lisäksi vain Kolopallorockin ja Royal Trophyn, joka liittyi hänen Kemin Kuningas-vuoteen.

Tuomas myöntää, että  yksi syy rauhallisempaan tahtiin on ollut pettymys  hänen ja Antti Pasasen merkittävimmän tapahtuman Pakkasukko Blues & Jazzin saamaan yleisömäärään.

– Oli parisataa ihmistä liian vähän ja kun ei tukiakaan saatu valtiolta, se aiheutti isoja taloudellisia ongelmia.  Pikkuhiljaa ollaan kuitenkin toivuttu. Kirvestä ei ole heitetty kaivoon ja  Pakkasukko 2014 alkaa olla jo hyvässä kuosissa.

–  Kansainvälisyys Pakkasukossa edelleen säilyy, mutta ohjelmistoa tiivistetään. Vieraita on tulossa ainakin  Ranskasta, Englannista ja Tanskasta, Laajoki kertoo.

 OMA YHTYE FLYIN`BLIND

TuomasLaajokiBandi

Flyin`Blind esikoiskeikalla heinäkuussa

Kesällä Tuomas on kiertänyt ahkeraan rumpali-huuliharpisti Olli Ontrosen Mighty Shittyn kitaristina.

– Hyviä keikkoja ollaan tehty Virossa, Rovaniemen poropurijaisissa ja Rieska Bluesissa, jossa meitä ennen esiintyi Linda Gail Lewis.

– Oulussa myös oli mieletön meno. Kahden tunnin keikka ja vain kolme lainabiisiä ja loput omaa tuotantoa. Aika hyvin vai mitä?

Laajoki paljastaa, että hän on koonnut myös oman yhtyeen, nimeltä Flyin`Blind, joka esittää roots-musiikkia laajalla spektrillä, rhythm n`bluesista ja rockista  souliin ja countryyn.

Kemiläisistä pitkänlijan muusikoista koostuvassa bändissä ovat mukana Tuomaksen lisäksi  laulaja-kitaristi-huuliharpisti Juha Kiuttu, basisti Michael Czech, rumpali Jari Keinänen ja kosketinsoittaja  Kari Hautalampi.

KEMIN ROOTS-KEIKKOJA

Flyin`Blindia  voi kuulla livenä lokakuun 12. päivä  Kemin Ankkurissa Tuomaksen vaimon Johannan järjestämässä October Burlesque– tapahtumassa. Kyseessä on yhtyeen toinen keikka ja kosketinvelho Hautalampi ensi kertaa mukana.

Tuomaksen järjestämää bluesherkkua Kemiin on tarjolla  jo sitä ennenkin, sillä 4.10. Ankkurissa esiintyy  Robbie Hill & the Blue 62`s ja heti seuraavana päivänä Sarjakuvapäivien Jamiklubilla Chilloutissa kuullaan Jo`Buddy and the Upliftersiä.

Itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12., Tuomas Laajoen kutsusta, vierailee Kemissä tälle vuodelle vielä ainakin Suomi-Bluesin grand old man Pepe Ahlqvist, joka vastaa kysymykseen: Mistä se blues oikein tulee? Luvassa on päivällä workshop ja illalla keikka.