BÄTTRE FOLK I FJÄLLEN, arktinen festivaali Pyhälle!

battrefolkifjallen17Legendaarisen hailuotolaisen Bättre Folk –kulttuurifestivaalin jäätävä sisartapahtuma Bättre Folk i Fjällen  järjestetään ensimmäistä kertaa Pyhätunturilla 3. – 4.2.2017.

Festivaalilla esiintyy ajankohtaisia artisteja ja kirjailijoita, joilta nähdään riisuttuja esityksiä eri lokaatioissa Pyhätunturissa.

Festivaalin ohjelmistoon kuuluu esiintymisten lisäksi musiikin ja kirjallisuuden työpajoja, joita ohjaavat festivaalin artistit. Oheisohjelmaan kuuluu laskettelua, jääkiipeilyä, joogaa ja avantouintia.

Ja taiteilijakaarti on todella näyttävä. Kirjailijapuolelta mukana ovat Juha Itkonen, Riikka Pulkkinen, Miki Liukkonen ja Minna Rytisalo ja festivaalin musisoinnista vastaavat  seuraavat  artistit:

Samuli Putro, 90-luvulla Zen Café-yhtyeessä uransa aloittanut laulaja-lauluntekijä, jonka soolodebyytti Elämä on juhla avasi pelin komeasti, ja helmikuussa Putro jukaisee jo viidennen albuminsa.

Mikko Joensuu kuuluu suomalaisen indierockin ja folk-musiikin uuden aallon kirkkaimpiin tähtiin. Countrysta ja americanasta ammentava Joensuu on keskellä massiivista Amen-projektia, jossa Joensuu julkaisee kolme vinyylialbumia. Ensimmäinen Amen I on herkkä ja pelkistetty, toinen, marraskuussa ilmestynyt Amen II rosoisempi ja meluisampi ja kolmannen tunnelma kosminen.

Mariska on suomalaisen pop-musiikin kameleontti, joka tunnetaan omien kappaleidensa ohella myös lukuisista muille artisteille sanoittamistaan hiteistä. Klassisesta musiikista liikkeelle lähtenyt Mariska on punkin ja hip hopin kautta päätynyt bluesiin ja iskelmään, sekä nyt takaisin urbaanin musiikin pariin viimeisimmällä, lokakuussa julkaistulla Matador-albumillaan.

Jukka Nousiainen oli maaliskuussa 2014 Räjäyttäjät-solisti ja tuleva sooloartisti Jukka Nousiainen oli pulassa rahattomana Kanariansaarilla. Nousiainen pyysi ihmisiltä apua paluulipun hankkimiseen välttääkseen Jamppa Tuomisen kohtalon, ja lupasi palkkioksi lahjoittajille sooloalbumin. Nousiainen pääsi takaisin Suomeen ja julkaisi albumin Huonoa seuraa. Loppu on historiaa.

Matti Johannes Koivu julkaisi ensimmäisen soololevynsä 2006, vaikuttaen sitä ennen solistina Ultramariini-yhtyeessä. Yhteensä 6 sooloalbumia julkaissut Koivu on myös julkaissut levyllisen Irwin Goodmanin kappaleita sekä lastenmusiikkilevyn. Koivun uusi albumi julkaistaan tammikuussa.

Iisa, Regina-yhtyeen solistina ja biisinkirjoittajana tutuksi tullut Iisa siirtyi soolouralle julkaisemalla 2013 omaa nimeään kantavan soolodebyyttinsä. Oman uransa ohella uniikin äänen omaava ja lahjakas Iisa on kirjoittanut lauluja myös muille artisteille, sekä tehnyt yhteistyötä ja esiintynyt eri artistien kappaleilla.

Festivaalin tapahtumapaikkoina toimivat Hotelli Pyhätunturi, Calle-Talo, Huttuhippu ja Pyhä Wurst.

LIPUT

Ennakkoon

2 pv 45 eur / 1 pv 25 eur. Ennakkoliput myy Tiketti.(Tiketin hintoihin lisätään toimituskulut)

Ovelta

2 pv 55 eur / 1 pv 35 eur.

Pyhän BFiF-lippupaketit

Huom. Festivaalilippuja myynnissä ainoastaan 500 kpl.