BASTUBALETTI hurmaa Torniossa

Bastupalettia tornionlaaksolaisittain

Perjantaina 26. toukokuuta nähdään Tornion Torandassa Bastubaletten -esitys eli Saunabaletti, joka on noussut suureen suosioon Ruotsissa. Kyseessä on viiden tavallisen tornionlaaksolaismiehen esitys, jossa yhdistyvät laulu, musiikki ja ”tanssi”.

Baletin pääesityskieli valikoituu yleisön enemmistön kielen mukaan eli luvassa on meänkieltä, suomea ja ruotsia. Saunabaletin näyttelijät ovat tavallisia miehiä ja ryhmään kuuluvat Bengt Niska, Henry Huuva, Bengt Aili ja sokerina pohjalla mestaripelimannit Fredrik Hangasjärvi ja Daniel Wikslund. Saunabaletin ohjaajana ja koreografina on yhdysvaltalaissyntyinen Justine Kirk.

Saunabalettia on esitetty SVT:n puolella televisiossa nimikkosarjana Bastubaletten. Tavallisten tornionlaaksolaismiesten keskustelut rohkeudesta ja miehisyydestä kiinnostivat katsojia, että voidaan puhua varsinaisesta ilmiöstä. Viime talvena sarjasta nähtiin jo toinen tuotantokausi.

Ovet avataan kello 18.30 ja esitys alkaa kello 20. Liput esitykseen maksavat 30 euroa ja ne ovat myynnissä osoitteessa: www.seamchip.fi/toranda.

Kesäkauden päätapahtuma Torandassa ovat kansainväliset Nolia Springtime -messut, jotka houkuttelevat kävijöitä 9.–11. kesäkuuta ennennäkemättömän suureen kansanjuhlaan. Messuilla on mukana laajakirjo erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja ja luonnollisesti Torandan sijainnista johtuen näytteillä on varsinkin veneitä ja moottoreita. Lisätietoja messuista: www.noliaspringtime.fi.