Archie: TWINKKAREILLA tähtisumua, mutta myös humua
jenniV14

JENNI VARTIAINEN

Archie3Pohjois-Suomen suurin kaupunkifestivaali Twin City Festivals (17. – 19.7) julkisti Suurpilkkien aikaan ohjelmansa. Suomen tämän hetken suosituin miesartisti Cheek ja naisartisti Jenni Vartiainen ovat paikalla, samoin Suomi-Iskelmän kärkinimet Jari Sillanpää ja Suvi Teräsniska. Mukana ovat myös koko Suomen salarakkaat, aina yllätysvalmiit Matti Nykänen, Tauski ja Johanna Tukiainen.

Hymyä huulheen ja hauskan pithoon hyvässä seurassa on pelin henki. Eli kansalle, mitä kansa haluaa.  Epäkaupalliset fästit on asia erikseen. Näinhän se pitää ollakin, eikä taloudellisesti vaikeina aikoina suuria riskejä oteta, paitsi Twinkkarit ehkä aika tuhdissa rap-osastossa.

cheek14

CHEEK

Joulun alla 15-vuotias Oulun Rotuaari Piknik pani myyntiin kesälippunsa. Cheekin, Haloo Helsingin ja Jukka Pojan tähdittämä avajaisilta myytiin loppuun hetkessä.

Toivottavasti hyvä ennusmerkki, myös merilappilaisia festivaaleja ajatellen. Twinkkareiden kanssa samasta leilistä ammentaa Kemin Satama Open Air (1.-2.8), jonka ykkösvetonaula on Eppu Normaali ja heidän ennakkolipunmyynti on ainakin käynnistynyt ennätysvilkkaasti. Twin City Festivals aloitti lipunmyyntinsä eilen 24.3. klo 9:00.

Päällekkäisbuukkauksia festivaaleilla ovat vain Anna Abreu ja Suvi Teräsniska, joita kestää kuunnella kyllä useammankin kerran kesässä.

Onkin hienoa, että meillä nousee isoon suosioon, aina uusia laulajia. Jos ei näin tapahtuisi kierto pysähtyisi ja festivaaleilla pyörisivät samat artistit. Piristysruiskeita ovat myös Vain Elämää-tyyppiset ohjelmat. Jos kansa tykkää, ne antavat uutta nostetta niissä esiintyville artisteille ja tuovat festivaaleillekin lisää yleisöä.

 Lapissa iskelmää ja poppia kuullaan ensi kesänä aiempaa enemmän. Kilpailu yleisöstä on kovaa, sillä Kemijärven Yöttömät Yöt -musiikkifestivaali 3.-6.7. on saanut kivenkovan yrittäjän. Simerockikin mausti viime kesänä ohjelmaansa Vain Elämää-tähdillä ja mitä keksivätkään pitkäikäiset Ylläs Soikoon ja Jutajaiset, puhumattakaan pienemmistä tapahtumista kuten esimerkiksi Tornion Öölifestit.

 Twin City Festivals-ohjelma:

17.7. Cheek/ Anna Abreu/ Jenni Vartiainen/ JVG/ Rähinä Special: Uniikki, Brädi, Spekti/ Grooving High All Stars

18.7. Suvi Teräsniska/ Egotrippi/ Jari Sillanpää/ Herra Ylppö ja Ihmiset/ Lord Est/ Tuomas Kauhanen/ Laskuteline

19.7. Matti Nykänen/ Tauski & Janne Hurme, tanssitytöt Saana ja Kirsikka/ Johanna Tukiainen/ Rock Me I’m Famous: Esko Eerikäinen, Niko Nousiainen

Lippujen Ennakkomyynti:

Lippupalvelu, tapahtumapaikat ja lähialueen Prismat.

Lippujen hinnat:

Festariliput (to tai pe) ennakko á 39,- / portilta á 49,-

La á 22,- / portilta 25 e

Myynnissä myös kahden päivän Festaripasseja ja VIP/ MIP lippuja. Katso kaikki lippuvaihtoehdot Liput-linkin takaa.

Festivaalin tuotanto: MagnumLive Oy, www.magnumlive.fi