KATSO Antti Haasen LORDI-dokkarista ensimmäinen maistiainen!

anttihaase

Mr Lordi ja ohjaaja-käsikirjoittaja Antti

Syyskuun 26.päivä koko kansalla on mahdollisuus kurkistaa säälimättömän musabisneksen kulissien taakse sekä salaperäisen kansallissankarin ajatusmaailmaan ja läheisiin.

Torniolaisen Antti Haasen ohjaama ja käsikirjoittama  Monsterimies -dokumenttielokuva sisältää paljon ennennäkemätöntä ja tarkoin varjeltua materiaalia Lordi -yhtyeestä ja sen taustoista.

Elokuvassa nähdään kaunistelematta ja kouriintuntuvasti musiikkibisneksen raakuus – koko kansan suosiota nauttivan yhtyeen loisto, piinallinen unholaan vaipuminen ja ankara työ uuden nousun toivossa.

Monsterimies on ainoa virallinen dokumenttielokuva Lordista, suomalaisesta kansallissankarista, luovasta hirviönerosta, joka voitti bändeineen Suomelle ensimmäisen Euroviisu-tittelin. Elokuvassa päästään ensimmäistä kertaa kulissien taakse, missä voiton myötä bändin johtohahmo Mr Lordi, rovaniemeläinen Tomi Putaansuu on kokenut suuren menestyksen ja massojen hyväksynnän. Kahden vuoden jälkeen Lordista on tehty kaupallinen brändi, mutta Tomi kärsii totaalisesta romahduksesta eikä pysty luomaan uutta. Paine onnistua on suuri sekä fanien että suuren yleisön taholta.

Onnistuuko Tomi vaikeuksien keskellä pitämään hirviöyhtyeensä kasassa ja löytämään lapsenomaisen luomisen ilon ratkaisevan tärkeää uutta Lordi levyä varten? Elokuvassa seurataan yksinoikeudella suositun hirviöbändin vaikeaa arkea esirippujen takana ja nähdään ainutlaatuista, ennennäkemätöntä arkistomateriaalia hirviöunelman syntyvaiheista Tomin lapsuusvuosilta.

Tomi vannoo ikuista uskollisuutta kasariheville eikä koskaan aio kasvaa aikuiseksi. Elokuva kertoo luomisen vimmasta, ja rohkeudesta olla juuri sitä mihin itse uskoo, vaikka hevimonsteri 1980-luvulta ei olisikaan enää muodikkain juttu maailmassa.