ANTTI HAASE: Monsterimiehen tarina puree maailmalla

Antti_HaaseDokumenttiohjaaja Antti Haase palasi  myöhään eilenillalla  Monsterimiehen kansainvälisestä ensi-illasta Vancouverin DOXA-festivaalilta Kanadasta.

Hän on erittäin tyytyväinen reissuunsa, sillä elokuva sai lämpimän vastaanoton.

-Ensi-iltanäytöksessä yleisö myötäeli ja reagoi naurunremakalla useassa kohtauksessa. Elokuvan jälkeisessä keskustelussa kävi myös selväksi, että sen universaali tarina toimii kaikkialla, joka olikin yksi keskeinen tavoite, kun lähdin tekemään Monsterimiestä, Haase kertoo.

– Yksi henkilö yleisöstä sanoi että vaikkeivät Lordi ja Euroviisut olleet ennestään tuttuja eikä hevimetalli kiinnosta häntä musiikkina, tarina vei mukanaan.

Ensi viikolla Antti matkustaa Monsterimiehen kanssa Tallinnaan, joten kauaa hän ei ehdi kotona Tornion Vojakkalassa olla.

– Elokuva leviää mukavasti maailmalla ja mentävä on. Tällä viikolla elokuva esitetään myös  Puolan televisiossa, hän huomauttaa, mutta myöntää, että päässä pyörii jo useampikin uusi pitkän dokumentin aihe.

Suomessa Monsterimies tuli teatterilevitykseen syksyllä 2014. Se on ollut arvostelumenestys ja sitä on esitetty muun muassa DocPoint sekä Rakkautta ja Anarkiaa –festivaalien ohjelmistossa.

Maaliskuussa elokuvalle myönnettiin  Valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan laatutukea  ja perustelut olivat: ”Dokumenttielokuva muusikko- ja showmies Lordista avaa kiinnostavalla tavalla sitä, miten pitkäjänteistä työntekoa, millaista intohimoa ja persoonaa vaatii Mr Lordin tapaisen kansainvälisen tason viihdeilmiön rakentaminen ja ylläpitäminen. Suosion kipeys tuntuu katsojan sydämessä asti.”