ANNE ANGERIA tuo Olavi Virran laulut ja sukulaiset Tornioon

anneangeriaTunnettu tornionlaaksolainen kulttuuripersoona  Anne Angeria on kirjoittanut  näytelmän Legendan laulut, jossa kuullaan parikymmentä Olavi Virran tunnetuksi tekemää laulua, jotka siivittävät rakkaustarinaa.

-Virran elämästä on tehty monenlaisia esityksiä, mutta halusin kunnioittaa hänen suurta musiikkiperintöä, jonka hän jätti  jälkeensä. Useilla on joku muisto Virran musiikkiin liittyen, toiset taas saavat mahdollisuuden tutustua hänen suurenmoiseen tuotantoonsa.

Angeria myös näyttelee ja  ohjaa  Legendan laulut ja liikkeelle hän on saanut parhaat alueen lauluvoimat.

-Mukana ovat muun muassa kaksi Tornion tangokuningatarta Mira Sunnari  ja Arja Sipola. Olen keksinyt heille jännittävät roolit esitykseen, Anne paljastaa. Molemmathan on nähty aiemminkin kesäteatterin lavalla.

Angeria  kehuu estoitta porukkaansa, joka tulee molemmin puolin Tornion Väylää.

OlaviVirta100vuotta– Paljon mahtavia ääniä, hienoa energiaa ja ihania ihmisiä. Jokaisella näytelmällä on oma jenginsä, niin tässäkin, osa uusia ja osan kanssa on tehty yhteistyötä vuosia.

Anne odottaa jo malttamattomana  heinäkuun ensimmäistä viikkoa, jolloin näytelmää on tarkoitus esittää Torniossa ja ainakin kerran Haaparannalla.

– Olavi Virran tytär ja lapsenlapsia on tulossa katsomaan esitystämme ja muutenkin, mielenkiintoa  riittää, sillä lippujakin on jo kyselty, Anne  iloitsee.

Angeria tunnetaan monipuolisena osaajana. Hän on kirjoittanut revyitä ja  aiemmin näyttämölle henkilökuvat muun muassa Olavi Tissarista ja Antti Mikkelinpoika Keksistä. Hän on myös yksi Suomen parhaista tarinaniskijöistä (2. SM-kisoissa 2012)  ja naishuutokuoro Roopparien perustaja.