Amerikkalaisystävät haluavat GARY HEFFERNIN takaisin kotiin

garyheffernkotiinVuosi sitten Väylän Pyörre haastatteli Rovaniemellä asuvaa rocklegendaa Gary Hefferniä, joka kertoi muuttavansa piakkoin takaisin Amerikkaan.

Gary muutti aikanaan Suomeen, koska on täällä syntynyt ja halusi palata kotiin. Hän on  alkuperäiseltä nimeltään Veli-Matti Tervaniemi ja syntyisin Ivalosta. Hänet on adoptoitu pienenä Amerikkaan.

Haastattelussa Gary myönsi, että hän on viettänyt Suomessa erakoitunutta elämää. Keikkoja hän on tehnyt vähän, mutta kirjoittanut paljon, mikä on pitänyt hänet hengissä. On syntynyt muun muassa kirja Unholy Dreams ja yksi albumi Beautiful People oululaismuusikoiden kanssa.

Heffernillä on tarunhohtoinen maine paitsi entisessä kotikaupungissaan San Diegossa, myös laajemminkin garyhefferndebbieharryjenkeissä. Sen osoittavat hänen sooloalbuminsa, jotka vilisevät nimekkäitä amerikkalaismuusikoita.

Hyvä osoitus siitä, ettei Garyä ole unohdettu San Diegossa, on Casbah-klubin ja kansainvälisestikin tunnetun the (Beat)Farmers-yhtyeen organisoima konsertti Help bring Gary back home, jonka tuotto menee Heffernin muuttokuluihin.

Facebook-sivullaan Gary kertoo, että hän haluaa edelleen pois Lapista, mutta asunnon myyminen on osoittaunut yllättävänkin vaikeaksi, minkä vuoksi muutto on viivästynyt. Hän toivoo ja pitää peukkuja, että kevään ja kesän kuluessa, hän saa vihdoin rivitalohuoneistonsa kaupaksi ja pääsee ystäviensä luokse.

Lue myös Murheellisten laulujen Gary Heffern muuttaa takaisin Amerikkaan