Levy: HARRI KUUSIJÄRVEN hanuri soi luonnon rauhaa ja huikeaa ilonpitoa

Harri Kuusijärvi Koutus: Harri, hanuri, Veikki Virkajärvi, sähkökitara, Eero Tikkanen, basso, Jesse Ojajärvi, rummut & Teho Majamäki, lyömäsoittimet

HARRI KUUSIJÄRVI KOUTUS: Music For A Family Picnic (Eclipse-Music)

 Jos  edistyksellisen musiikin mestari, basisti Pekka Pohjola, vei suomalaiseen metsään, hanuristi Harri Kuusijärvi Pellon Lankojärveltä  vie tunturiin.

Nyt toisella albumillaan Music For A Family Picnic hän suo kuulijalle Koutus-yhtyeensä kanssa musiikkielämyksen, jossa soi niin rock, jazz kuin taidemusiikkikin.

Levy alkaa ja päättyy rauhallisilla soitteilla Naltio ja Naava, jotka tarjoavat vangitsevia maisemakuvia Lapista. Voi kuulla mielessään  solisevan puron, taustalla tuntureiden kumun ja luonnon ja eläinten äänet.

10-vuotiaana Harri säesti hanurillaan Lankomiehet-kuoroa ja kotikylänsä lauluiltoja, mutta kotioloissa kuunteli Deep Purplea ja irrotteli soittimensa palkeista urkuri Jon Lordin heavysäkeitä.

Kappaleiden Naltio ja Naava välille Harri  järjestää aikamoiset peijaiset. Nimibiisin, hienostunut perhepicnic, saa verta ja lihaa soitteessa 100m, joka svengaa kuin  hänen esikuvansa Highway star.

Poronkoparat iskevät tulta, Veikki Virkajärvi rokkaa; pudistaa, vatkaa ja kiduttaa kitaransa kieliä ja Harri maalaa räiskyvin värein kuin Reidar Särestöniemi. Huikea, voimallinen ja isosti soiva King Crimson-tyyppinen styke on myös La route de Pokka, ja meno  on kuin ennenvanhaisessa Alman baarissa.

Harri kertoo hanurillaan tarinoita, joista kuulijan on helppo ottaa kiinni.  Hänen  taikansa on tavassa yhdistää kevyt ja vakava musiikki, rajoja ei ole.

Kolme vuotta sitten Harri löi ällikällä esikoisalbumillaan ja sai kriitikot ihastuksesta muikeiksi ja laariin ropisi pelkkiä kehuja.

Music For A Family Picnic-levyllä Harri Kuusijävi Koutus on entistä vahvempi.